Skip to main content

Peter Werleus till Norron

By september 19, 2012juni 5th, 2018Nyheter

Norron har anställt Peter Werleus som ansvarig förvaltare för Norron Premium, en fond med inriktning på nordiska företagskrediter. Peter tillträder sin tjänst senast den 1:a december 2012. Werleus kommer från en motsvarande position i Carnegie där han varit ansvarig för Carnegie Corporate Bond.

”Peters erfarenhet och kompetens ligger i linje med våra höga ambitioner inom räntebärande förvaltning. Peter, som vi anser vara Sveriges bästa ränteförvaltare, kommer att bli ansvarig förvaltare för Norron Premium, en fond med inriktning på företagskrediter, som vi lanserade tidigare i somras. Tillsammans med Jan Törnstrand, som uppvisat förstklassig riskjusterad avkastning i sin förvaltning av Norron Preserve, kommer Peter att bygga ett mycket starkt team inom vår ränteförvaltning. Peter och Jan kommer även att utgöra en viktig grund för våra övriga absolutavkastande fonder, säger Ulf Frykhammar, VD på Norron.

Peter, som är född 1967 och är civilingenjör från Lund, har även arbetat på Orkla Securities och Handelsbanken Markets och har mer än 13 års erfarenhet från analys och fondförvaltning.

”Det ska bli enormt roligt att få vara med och fortsätta utveckla en relativt nystartad verksamhet med så många seniora förvaltare. Det finns en unik bredd och djup i deras erfarenhet, vilket är attraktivt för kunder och partners i ett långsiktigt perspektiv. Norron förvaltar en typ av sparandeprodukter där jag ser en kraftig ökad efterfrågan”, säger Peter Werleus.

” Aker är en av Norges största privata investerings- och ägarsfärer, vi lever av att rekrytera de mest kompetenta människorna inom utvalda specialistområden. Jag är mycket nöjd över att Werleus förstärker Norron-teamet ytterligare. Hans mångåriga erfarenhet från analys och fondförvaltning är ett viktigt bidrag till Norrons tillväxtambitioner inom ränteförvaltning. Jag räknar med att han snabbt kommer att få en central roll i utvecklingen av verksamheten”, säger Trond Brandsrud, Ordförande på Norron och Aker ASAs CFO.

Om Norron
Norron startade sin verksamhet i februari 2011 och förvaltar idag fem fonder, Premium, Preserve, Target, Select och Active. Samtliga är dagligt handlade UCITS fonder och registrerade i Luxembourg. Det förvaltade kapitalet uppgår för närvarande till 1,6 miljarder SEK. Det långsiktiga målet med Norrons verksamhet är att bli en betydande aktör inom fondförvaltning på de nordiska marknaderna. Norron ägs till 51 procent av Aker ASA som är ett börsnoterat norskt industriellt investmentbolag. Resterande del ägs av partners verksamma inom företaget.

För mer information vänligen kontakta:
Ulf Frykhammar, VD Norron AB +46707639054

Ladda ner pressreleasen här!

Leave a Reply