Skip to main content

Det krävs en megatrend för nästa Google!

By december 2, 2013juni 5th, 2018Marknadskommentarer

”Säkra din framtid” – november 2013, Mediaplanet / bilaga till SvD. Ulf Frykhammar deltog i en expertpanel och så här svarade han,

Var hittar man nästa Google?

– Troligen i anslutning till industrinätverk inom den digitala ekonomin.Avkastningen sedan noteringen 2004 har varit enastående 28 procent per år fram till i dag. Samtidigt har H&M avkastat 16 procent i snitt per år, vår ägare, Aker har givit 22 procent i årlig snittavkastning. Analysen är lätt i efterhand, men 2004 trodde säkert många att Google egentligen bara var en sökfunktion på nätet. Att identifiera ett bolag som Google kräver en megatrend, samt därutöver att företaget har det som krävs för att bli branschdominant. Megatrender idag återfinns inom energi, främst avseende nya kostnads- och miljöeffektivaformer av teknik. Det faktum att vi globalt använder mindre och mindre kontanter vid betalningar är säkert också en megatrend värd att bevaka.

Hur sparar du?

– Våra fonder.

Lönar det sig att ha is i magen?

– En avkastning på 8 procent per år dubblar kapitalet på 10 år. Både målet och vägen dit är viktig. Risktagandet styrs så att jag har en rimlig chans att leverera den typen av årlig avkastning.

Klicka här för att komma till hela tidningen.

Leave a Reply