Skip to main content

Norron hjälper svensk cykel att utvecklas

By augusti 22, 2019Nyheter

I år gjorde Svenska Cykelförbundet (SCF) något helt nytt när man valde att skilja på sina landsvägs -SM där linjeloppet (masstart) gick i Båstad och tempo tävlingarna (singelstart) gick i Lekeryd utanför Jönköping. Målet med tempoarrangemanget var att man skulle ha en säker bana som letades fram av vår främsta tävlingscyklist Tobias Ludvigsson samt att banan skulle kunna användas flera år i rad så att det finns ett rekord att slå i alla tävlingsklasser. Till detta valde man att sända tävlingarna på storskärm i centrala Jönköping och på webben med kommentarer från välkände speakern Roberto Vacchi. Just livesändningen gjordes möjlig genom ett bidrag från Norron.

”Innovation är ett av ledorden i vår verksamhet så därför känns det kul att kunna hjälpa till när man ville göra något nytt inom svensk cykel” säger Elin Lilja-Wainwright, ansvarig för marknad och kommunikation på Norron. ”Jag kan också tillägga att vi ser klara likheter mellan en elitidrottare och en förvaltare där det i båda fall krävs att man har genuin passion för det man gör då jobben har en 24/7 karaktär d.v.s. man är aldrig ledig”.

”Vi från förbundet är mycket tacksamma för detta samarbete, som gör att vi kan nå ut med vår sport till flera och som man säger ”syns man inte så finns man inte”, tillägger Stefhan Klang, ordförande för SCF.  

Herrar Elit                                                                        Damer Elit

1: Tobias Ludvigsson, CK HVR 16                                 1: Lisa Nordén, HIQ Sports Club

2: Erik Bergström-Frisk, Team F-arton Sport Club    2: Nathalie Eklund, Stockholm CK

3: Hugo Forssell, CK Hymer                                           3: Hanna Nilsson Åhus CK