Skip to main content

Norron investerar i Nordens största e-sportinvestering

By januari 8, 2018juni 5th, 2018Nyheter

Det svenska e-sportföretaget G:loot har säkrat 100 miljoner kronor i finansiering. Det investerade kapitalet ska gå till att expandera produkten till fler spel och till fler spelare runt om i världen. Bland finansiärerna märks Swedbank Robur och den nordiska kapitalförvaltaren Norron.

Pressmeddelande, 8 jan 2018

– Vi är mycket glada för att G:loot nu har fått in tunga investerare och kapital i denna Nordens hittills största investering inom e-sport. Det är väldigt kul att det var ett så stort intresse. Vi tvingades till och med att tacka nej till många investerare, säger Patrik Nybladh, vd och grundare av G:loot.

– Det här är bara början på en väldigt spännande fortsatt resa. Nu får vi möjlighet att förverkliga vår vision: ”Vem som helst, var som helst i världen, ska kunna vinna pengar i spel de redan spelar och älskar”.

G:loot är en unik plattform för e-sport där vilka som helst kan spela mot varandra om en mindre summa pengar. Spelarna kan själva välja plattform – om de vill spela mot varandra på mobilen eller surfplattan eller på PC. Bland G:loots turneringar märks GLL, Global Loot League, en av de främsta ligorna globalt i PlayerUnknown’s Battlegrounds, det mest sålda PC-spelet under 2017, och turneringsplattformen för Madskills Motorcross 2 och Counter-Strike: Global Offensive.

– G:loot är ett spännande bolag med en extremt skalbar produkt. Vi tror att G:loot har stora möjligheter att utvecklas till en av de största aktörerna inom e-sportvärlden. Det är vår övertygelse att e-sporten kommer att växa och bli en av de allra största interaktiva underhållningsformaten i framtiden. Vi ser redan ett enormt stort engagemang bland spelare samtidigt som branschen ännu är i sin linda, säger Carl Armfeldt, portfolio manager på Swedbank Robur, en av de namntunga investerarna.

Ambitionen är att inom några år nå en miljardomsättning och bli en naturlig del av e-sport- och gamingvärlden.

– Det investerade kapitalet ska gå till att expandera produkten till fler spel och till fler spelare runt om i världen. Den största delen av investeringen kommer att gå till marknadsföring, men även till att rekrytera fler skickliga medarbetare till bolaget, säger Patrik Nybladh.

Största ägarna i bolaget förutom Patrik Nybladh, Swedbank Robur och Norron är Inbox Capital och CNI som var med och investerade i G:loots senaste finansieringsrunda, då på 45 miljoner kronor. Här ingick även stora sportprofiler som den svenska lagkaptenen i fotbollslandslaget Andreas Granqvist, före detta fotbollsstjärnan Martin Dahlin och den tidigare tennismästaren Robin Söderling.

ABG Sundal Collier och Pareto Securities har lett investeringsrundan.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta: Patrik Nybladh, vd G:loot, 073-963 21 75.

Om G:loot
G:loot är en unik spelare-till- spelare e-sportsplattform som gör det möjligt för gamers att tävla mot vänner och andra motståndare och vinna riktiga pengar i spel de redan spelar och älskar. G:loot grundades 2013 av Patrik Nybladh och har haft sin unika plattform på marknaden sedan hösten 2015. G:loot har idag över 20 anställda och i styrelsen sitter bland andra Johan Persson, medgrundare av MAG Interactive, Simon Sundén f.d. e-sportchef på MTG, samt Håkan Jerner, f.d. Nordenchef på Unibet.

Leave a Reply