Skip to main content

Trevlig sommar från Norron

By juni 7, 2017juni 5th, 2018Nyheter

En sommarhälsning från Norron

Nu när många av oss har inlett, eller snart skall inleda, semestern, vill vi passa på att skicka en hälsning till alla er som givit oss förtroendet att förvalta era pengar.

Det har skett mycket på Norron de senaste 12 månaderna. Vårt förvaltningskapital har dubblats tack vare stora inflöden till våra fonder samt lanseringen av vår sjätte fond, Norron Alpha. Vi strävar hela tiden efter att uppnå marknadsledande kvalitet i våra förvaltningsresultat och tillväxten av kapital har möjliggjort att vi kunnat investera i vårt team av förvaltare. Sedan en tid tillbaka arbetar Joachim Sverre, som ny ansvarig för vår portfölj av tillgångar i Norge. Totalt är vi nu sju personer som arbetar inom investeringsorganisationen.

Det är enormt glädjande för oss att vi under året som gått erhållit en rad utmärkelser av oberoende utvärderingsföretag som jämfört avkastningen i våra fonder med konkurrenter i såväl Sverige som Europa. Norron Active vann The Lipper Fund Award och Norron Select har fått flera priser. Fonden vann bland annat UCITS Hedge Awards för bäst avkastning under 2016 och för bäst utveckling i sin klass under de senaste fem åren.

Ökat kundintresse kräver vidare att vi måste förbättra vår kommunikation. Vi har därför inrättat en ny tjänst inom företaget och utsett Elin Lilja-Wainwright som ansvarig för vår marknadsföring och kommunikation. Här har vi stora ambitioner framöver, då transparens och digitalisering är två viktiga trender vi vill vara i framkanten av inom vår bransch.

Vi kommer under hösten även att förstärka vår direkta närvaro hos de stora distributörerna för sparande, vilka i ökande utsträckning använder Norrons fonder. Jessica Landenberg, som har lång och gedigen erfarenhet inom fondbranschen kommer att börja hos Norron i oktober. Vi är mycket glada att Jessica valt att representera oss. Hennes kompetens och erfarenhet bidrar till att vi höjer vår servicenivå avsevärt.

Inom förvaltningen förbereder vi oss nu på att studera de rapporter som kommer för bolagens andra kvartal. De sista två kvartalen har inneburit en förändring mot den tidigare trenden av nedjusteringar av bolagens vinster. I många fall gör vi bedömningen att även det andra kvartalet kan medföra fortsatta revideringar. Är du intresserad av att läsa mer om detta, finns en kommentar kring de svenska verkstadsbolagen tillgänglig på www.norron.com.

Med dessa ord vill vi på Norron tacka för ert förtroende och önska alla en riktigt skön och avkopplande sommar.

Leave a Reply